Nagyfeszültségű vezetékek, vasúti légvezetékek és transzformátorok -Távolságtartása kötelező
2022. január 29. írta: ShieldNoRadiation

Nagyfeszültségű vezetékek, vasúti légvezetékek és transzformátorok -Távolságtartása kötelező

hight.jpg

image_detail_landscape001.jpg

Nagy váltakozó mágneses mezők fordulhatnak elő nagyfeszültségű vezetékek, vasúti légvezetékek és egyes transzformátorok közelében, magas váltakozó mágneses mezők fordulhatnak elő az egysoros kábelekkel ellátott tetőállványok túlfeszültsége esetén. Mivel a terhelés ingadozik, a váltakozó mágneses mezők hosszú távú mérése 16,7 Hz és 50–2000 Hz szerint legalább 24 órán keresztül erősen ajánlott.

 

 

 

image_detail_landscape002.jpg

 A szomszédos ábra egy tetőállvány kábelt mutat egy mezőcsökkentő kompakt csavart kábelformában (kötegvezető). Általában a földalatti kábelen keresztüli kapcsolat olcsóbb. A nem szabályozott kábelek már nem a legkorszerűbbek. Kiterjedt felújítások esetén a hálózatüzemeltető kötelezhető a legkorszerűbb átalakítások elvégzésért.

 

 

 

image_detail_landscape003.jpgGyőződjön meg róla, hogy kellő távolságban van az elektromos vezetékektől, a vasúti légvezetékek áramrendszereitől és a transzformátoroktól. Az energiaszolgáltató vállalatok tájékoztatást nyújtanak a váltakozó mágneses mezők mennyiségéről.

 

 

Ajánlatos távolságokat, a méréseket (Umweltinstitut, BUND diagnose:funk, Baubiologie) bejegyzett egyesületek végezték:

110 kV  (kilovolt) 100 m      azonos       >  80 m          110 m
220 kV  (kilovolt) 120 m      azonos       >120 m          220 m
380 kV  (kilovolt) 180 m      >600 m       >240 m          380 m

 

image_detail_landscape004.jpgTranszformátorrendszerek esetében általában 5-10 méter távolság elegendő. A transzformátorból kimenő talaj elosztóvezetékei általában alacsonyabb értékeket mutatnak a föld szigetelése miatt mint maga az állomás.Több mérésből meghatározott  legszigorúbb elővigyázatossági értékek (< 10 nT - nanoTesla -nál alacsonyabb), és a következő távolságok javasoltak .

 

"Szükséges távolsági  védelem az alacsony frekvenciás (50Hz) váltakozó mágneses mezők ellen"

Légvezeték: 380 kV (kilovoltos)  > 600 méter

Földkábel: 380 kV > 150 méter, 220 kV > 60 méter, 110 kV   >   30 méter

Forrás : https://www.diagnose-funk.org/themen/elektrosmog-themen/hochspannungs-leitungen

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emf-tesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr8116911612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása